Nieuwsbrief December 2022

Het jaar 2022 is alweer bijna voorbij. Een jaar waarin er in de wereld maar ook in Steenbergen en binnen onze vereniging weer veel is gebeurd. In het jaarverslag van 2022 gaan we uitgebreid in op wat 2022 voor onze vereniging heeft betekend. In deze nieuwsbrief willen we u het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar maar ook alvast iets vertellen over de plannen die we hebben. Dan kunnen die alvast in uw (nieuwe) agenda genoteerd worden!

 

Loopcursus 2023
Een goed voornemen voor een sportief 2023? Dan hebben wij voor u de uitdaging! Diomedon start 9 januari met een loopcursus voor beginners en mensen die hun lopen weer opnieuw willen oppakken. Op 12 maandagavonden, tussen 19.00 – 20.15 uur wordt op de atletiekbaan aan de Seringenlaan onder vakkundige leiding aan uw conditie gewerkt en krijgt u opdrachten voor de tussen liggende week mee. Tijdens de cursus wordt gewerkt aan de houding (corestability) en zal aandacht worden besteed aan schoeisel, kleding en voeding. In groepsverband is het gezelliger en motiveert het beter om door te zetten.
De laatste cursusdag staat gepland op maandag 3 april
2023 met een 5 km loop. U heeft dan een goede basisconditie opgebouwd die verder uitgebreid kan worden door na de cursus lid van een van de Diomedon loopgroepen te worden.

Schrijf snel in. De kosten bedragen € 50,-
Inschrijven kan door downloaden van het inschrijfformulier (op de website www.diomedon.nl) en dit ingevuld te sturen naar secretariaat@diomedon.nl.

 

 

Hulp gezocht bij organisatie Avondvierdaagse

Heb je zin om een steentje bij te dragen om de Steenbergse avondvierdaagse verder uit te bouwen tot een groter evenement?

Albert Heijn Achterberg heeft afgelopen twee jaar laten zien dat er een leuk evenement kan staan. Zij gaan een stichting oprichten en willen daarbij verenigingen in Steenbergen vragen om samen te werken zodat de avondvierdaagse hét evenement van Steenbergen wordt.
Dat betekent dat vele handen licht werk maken en bovendien staat er al een stevige organisatie vanuit afgelopen jaren. Voor 2023 is de maand juni in beeld.

Heb je vragen? Lijkt het je leuk? Meld je bij Dorien Verweij (voorzitter@diomedon.nl of live op een van de trainingsavonden van de atletiek-pupillen). Bedankt alvast!

Inkomsten voor onze vereniging dit jaar

De Grote Clubactie heeft dit najaar een flink bedrag opgebracht voor onze vereniging. Dank aan alle leden die loten hebben verkocht!

 

Maar ook via een actie van de Rabobank hebben we een mooi bedrag gekregen omdat leden van Diomedon, met een Raborekening, ons hebben voorgedragen. Dank daarvoor!

 

Jeugdcommissie

Voor 2023 staan er weer activiteiten op het programma voor alle jeugd binnen Diomedon. Houd de mail en de whatsapp in de gaten voor de precieze data en tijden en
wijze van aanmelden. Maar zet dit alvast in de agenda!

– Winterzwemmen in de Knotwilg op 26 februari 2023
– Paashaasactiviteit op zaterdag 8 april 2023
– Zomerzwemmen in de Meermin op 6 juli 2023
– Kamp in juni 2023 (eerste of tweede weekend)
– Juniorenactiviteit op 15 oktober 2023
– Sinterklaastraining op 2 december 2023

 

 

Diomedonloop 19 maart 2023

Diomedon organiseert in 2023 eindelijk weer een (eigen) stratenloop en wel op zondagochtend 19 maart 2023. We hebben daarvoor een ronde van 5 km op het oog rondom het sportpark en voor de liefhebbers kan deze tweemaal gelopen worden om zo aan de 10 km te komen. Voor de (jongste) jeugd komt er op het sportpark zelf een (korte) prestatieloop.

Voor de dag zelf zijn we op zoek naar vrijwilligers. Een groot deel van het parcours gaat over fiets- en voetpaden. Maar op de openbare weg (Seringenlaan) hebben we hulp nodig om de veiligheid van de lopers in de gaten te houden.

Meld je bij Joke de Kock (secretariaat@diomedon.nl) als vrijwilliger!

Nieuws van de afdeling survival

De afdeling survival kijkt tevreden terug op het jaar
2022. Een jaar waarin we weer een run hebben kunnen organiseren en veel van onze leden ook aan externe wedstrijden konden deelnemen.

Daarnaast hebben we een deel van de hindernisbaan versterkt zodat hij weer aan de veiligheidseisen van de bond voldoet en hebben we een lage bok gemaakt, speciaal voor jeugd en beginnende leden.

25 december 2022 en 1 januari 2023 vallen dit jaar op zondag. Dit heeft als gevolg dat deze trainingen vervallen. Alle andere trainingen, ook de jeugdtraining op zaterdag (!) gaan gewoon door.

Op zaterdag 7 januari organiseren we een nieuwjaarsbijeenkomst op het terrein. Na de jeugdtraining, dus rond 10.30 u zijn leden, familie en andere belangstellenden welkom.
Tijdens deze bijeenkomst kan je kennis maken met onze nieuwe voorzitter Dennis Machielse, die Bart Jansen per 1 januari 2023 zal vervangen.

Zondag 8 januari pakken we de draad van de zondagtrainingen weer op.

 

Nieuws van de afdeling atletiek

De groep pupillen is lekker groot aan het worden. Met vijf trainers en ouders die regelmatig een handje helpen lukt het om tweemaal per week een training te verzorgen. Met de aanschaf van extra materialen en het leegruimen van een deel van de Inspanning is er nu ook een uitwijkmogelijkheid naar binnen voor trainen bij slecht(er) weer.

In het winterseizoen zijn er minder atletiekwedstijden maar is er wel een cross-kalender. In totaal zes wedstrijden in de regio. De vier beste uitslagen tellen mee voor de einduitslag. In 2022 hebben we met een groot aantal atleten namens Diomedon aan de start gestaan in Steenbergen en in Bergen op Zoom. De jeugd was heel goed herkenbaar in de fel oranje shirts.

Voor 2023 staan deze wedstrijden nog op de agenda:
– Zondag 8 januari 2023 Oudenbosch
– Zondag 22 januari 2023 Etten-Leur
– Zondag 12 februari 2023 Zundert
– Zondag 12 maart 2023 Zevenbergen

En natuurlijk onze eigen clubcross in het Petersbosje (Krommeweg) op (waarschijnlijk) 26 februari 2023.

Het wedstrijdprogramma voor atletiek volgt zodra dit is vastgesteld in de regio.

Tenslotte

Dan blijft er voor nu niets anders meer over dan alle leden, alle vrijwilligers en alle supporters van onze sporters een goede afsluiting van 2022 te wensen. We hopen dat iedereen in 2023 de afdelingen van Diomedon (atletiek, trimmen,survival en volleybal) een warm hart blijven toedragen. Met z’n allen gaan we er weer een sportief en gezellig jaar van maken!